Nog voordat de Markthal aan het straatbeeld werd toegevoegd, de Pannekoekstraat het MAHO-kwartier werd, de Kop van Zuid uit alleen maar horeca en hoge gebouwen bestond, Francois Geurds een sterrenstraat maakte van de Hofbogen, er veganistische opties in het gros van de restaurants waren, de kip-, burger-, ramen- en gintrend plaatsvonden en voordat je drie maanden van tevoren bij Yama moest reserveren, werd de Buik opgericht. We wisten toen namelijk al dat het horeca-aanbod almaar groter en diverser wordt in Rotterdam. Vandaag de dag vinden die ontwikkelingen nog altijd plaats en hebben we wat te vieren: we mogen onze eerste vijf kaarsjes uitblazen. En…wie jarig is, die trakteert.
Op 26 november 2013 gingen wij voor het eerst live. In de afgelopen vijf jaar tijd hebben we nooit bang hoeven zijn dat we geen content zouden hebben. Onze redactie heeft in samenwerking met 143 bloggers, die in de loop der jaren hun naam aan de Buik hebben verbonden, ervoor gezorgd dat er meer dan 2.550 verhalen online zijn verschenen. Hiervoor zijn er 261 nieuwsbrieven uitgebracht welke naar 2.419.044 mensen zijn verstuurd. Bovendien hebben we maar liefst 15.703.432 bekeken pagina’s weten te bereiken op onze website én zijn wij afgelopen maandag uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar 2018 en daar willen we jullie graag voor bedanken met onze grootste weggeefactie ooit. En uiteraard ook voor de 75.000 Facebook likes, meer dan 25.000 Instagram volgers en meer dan 5.000 Twitter followers.
Verrassingsmenu en welkomstcocktail

Het vijfde wat wij weggeven - na een tafel bij Aloha, Ayla, Lilith en Obba's Day & Night - is een diner voor twee bij NY Basement. Niet zomaar een diner, maar het viergangen verrassingsmenu van de chef inclusief een welkomstcocktail. In de kelder van het Iconische Hotel New York vind je NY Basement met mooie cocktails, fine dining gerechten en een zowel intiem als stijlvol interieur. De sfeer doet je denken aan het New York van de jaren ’20. Je kunt hier bovendien fantastisch eten. Chef Edward de Ridder en zijn team bereiden culinaire hoogstandjes. Ook de cocktailkaart is elegant en avontuurlijk en varieert van klassiekers tot originele cocktails. Jij maakt nu kans op het verrassingsmenu en een mooie cocktail met een tafelgenoot door onderaan dit artikel te vertellen welke cocktail jij graag zou willen dat de barman van NY Basement voor je bereidt. Meedoen kan tot 20 december 00:00. De datum van het diner staat nog niet vast. Deze is op basis van beschikbaarheid.
Uiteraard gaan we komende jaren verder met waar wij goed in zijn en blijven wij alles in kaart brengen wat de bloeiende foodcultuur in Rotterdam te bieden heeft. Met echte verhalen, interviews en achtergronden over (nieuwe) restaurants, lunchcafés, eethuisjes, bars en clubs. Over gespecialiseerde winkels, bijzondere producten en leveranciers. En de talrijke festivals, workshops, marketen en andere initiatieven die Rotterdam culinair op de kaart zetten.
Blijf ons de komende dagen extra goed in de gaten houden, want de hele week lang geven wij diners voor twee weg in mooie restaurants in de stad.