Little Asia, een stukje Kruiskade in Hillegersberg

Chinees restaurant Little Asia, het neusje van de Kantonese zalm, is gewoon te vinden in Hillegersberg. Pekingeend en Singapore krab, om de hoek!

14 Okt 2015 Martine Bergevoet

blogger Martine werkt als verander- en strategisch adviseur bij het Rijk. Ze heeft een scherpe neus en gevoelige smaakpapillen. Sociaal dier.

Little Asia, een stukje Kruiskade in Hillegersberg

Op nog geen kwartier fietsen van het centrum is Rotterdam een chinees restaurant rijker dat in het rijtje 'neusje van de Kantonese zalm' thuishoort. Sinds afgelopen zomer zijn Fanny Deng Lim en chef-kok B.S. Lim de trotse eigenaren van 'Little Asia' in Hillegersberg. Wellicht (her)kennen vaste eters van restaurant 'Tai Wu' de hand van de chef, waar hij ook in de keuken heeft gestaan.

Pekingeend en spicy Singapore krab

De rust van de Kleiweg staat in schril contrast met de drukte en hectiek van de Kruiskade. We laten ons deze avond verrassen en Fanny raadt ons met enige trots de Pekingeend en spicy Singapore krab aan. Er wordt aan de authentieke smaak van de Kantonees-Chinese keuken ook een vleugje creativiteit gegeven. De eend is zeer mals en wordt naast de gebruikelijke ingrediënten opgefrist met een licht zure kool. Niet alleen lekker voor de smaakbeleving, maar ook goed voor het verteren van de zware eend. Een persoonlijke toevoeging van de chef, die bij ons zeer in smaak valt!

De spicy Singapore krab wordt begeleid met kleine, licht zoete, bao bao broodjes waarmee we de saus kunnen opvegen. Jemig, wat hebben we hiervan genoten! Tijdens al dit eetgeweld, creëren drie dim sum hapjes een moment van rust, waar het krokant gefrituurde exemplaar met kievitsei omgeven door een omhulsel van garnalen, een vreugdekreetje aan ons ontlokt.

Na een korte pauze volgt een kleine proeverij die ons een indruk geeft van de kaart (uiteraard is dit slechts een tipje van de sluier, aangezien de kaart veel meer gerechten bevat). De gamba’s waren verrukkelijk en een lust voor het oog. De aubergine lekker smeuïg en de Chinese broccoli met hoisin saus juicy en mooi beetgaar.  

Voor deze ene keer hebben we het dessert en de koffie overgeslagen. Kortom, we hebben gesmuld en genoten, Hillegersberg is zeker een ‘Little Asia’ rijker!

Tips

Tip 1: het is een klein restaurant, dus reserveer van tevoren of kom afhalen!

Tip 2: verwar de Kantonese keuken niet met de Chinees-Indische keuken, dus geen babi pangang, foe jong hai etc. maar frisse, pittige en smaakvolle gerechten die de basis van de producten mooi tot hun recht doen komen.

Tip 3: Naast de pekingeend en spicy Singapore krab is, in het weekend, het hele gebraden speenvarken populair. Gezien de (voor)bereiding moet dit wel enkele dagen van te voren besteld worden. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.

Joey 14 Okt 2015, 9:57

Pekingeend is Kantonees? Singapore crab is Kantonees? Verwar vooral niet de Kantonese keuken met die van Beijing of Singapore. En kom op zeg, welke Buik-lezer verwart nou de Chinees-Indische keuken met authentiek Chinees? Zo jaren '90...

Lees ook deze verhalen
Casa Thai opent een tweede locatie met focus op Thais comfort food

Casa Thai heeft een tweede vestiging geopend op de Eendrachtsweg, met een focus op Thais comfortfood.

Trakteer een stadsgenoot: Warm bakkie voor de stad brengt licht in de donkere dagen

De Buik en Rotterdamse Warme Winter Weken lanceren Warm bakkie voor de stad: doe ook mee en deel de warmte deze decembermaand

Morena: een Latijns-Amerikaanse hotspot voor shared dining

Het warme en sensuele Morena combineert verschillende smaken vanuit Latijns-Amerika in kleine gerechtjes om te delen, zodat je alles kan proeven.